Anne Toonen | Over
119
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-119,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-line-through,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Over

Anne Toonen. Geboren in Groesbeek op 13 oktober 1993.

Mijn werk kenmerkt zich door een connectie met het verleden, of dit nu een installatie, schilderwerk of video is. Voor mijn afstudeerfilm ben ik in mijn geboortedorp gedoken; Groesbeek. Ik voelde me nooit een echte Groesbeker. Zo spreek ik bijvoorbeeld geen dialect en kan ik niet echt mee roddelen, omdat ik vrijwel nooit een idee heb over wie het gaat. Daarom ben ik via een documentaire op zoek gegaan naar wat het betekent om Groesbeker te zijn. In deze documentaire combineer ik ‘found footage’ in de vorm van archiefbeelden met beelden van nu. Een concreet antwoord op mijn vraag heb ik misschien niet gevonden, maar door de vele, mooie gesprekken voel ik meer verbonden dan ooit met mijn geboortedorp.

 

Als kunsteducator vind ik, op welk gebied van kunsteducatie dan ook, dat ik altijd op de hoogte moet zijn. Bijvoorbeeld van ontwikkelingen binnen de kunstpraktijk, maar al helemaal van ontwikkelingen binnen onze samenleving. Je hebt als educator namelijk altijd te maken met mensen. Soms ontzettend jong, soms juist heel oud. Een aantal zullen aan het puberen zijn en weer anderen hebben thuis te dealen met pubers. De doelgroepen verschillen enorm, maar ze leven allemaal in een samenleving. Wat er dan voor welke doelgroep precies interessant is aan wat er op dit moment speelt, verschilt natuurlijk per persoon. Maar juist dat vind ik zo interessant. Daarom is voor mij deze kennis zo van belang. Zodat ik weet tegen wie ik praat en waar ik over praat.